Pahvikeila


Tarvittavat työkalut:
pahvia, liimaa, paperia


Tämä työ on varsin yksinkertainen ja se voi aluksi vaikuttaa lapsille tarkoitetulta askartelulta, mutta tästä valmistuva maali on varsin mielenkiintoinen ammuttava ja se soveltuu ainoastaan ilma-aseille.

Puuhastelemaan
"Pahvikeilan" raaka-aineeksi kelpaa vaikkapa vessapaperirulla. Rullia voi kerätä useamman ennen kuin rupeat väsäämään näitä maaleja. Myös muut vastaavat rullat käy. Tämä rulla täytetään jollain aineella, kuten esimerkiksi paperisilpulla, joka on puristettu tiukkaan rullan sisään. Silppu täytyy olla tiukasti, ettei ammuttaessa silppu pursua ulos luodin tekemästä reiästä. Täytteeksi käy yhtä hyvin vaikkapa hiekka, mutta se saattaa tehdä keilan liian painavaksi, mutta jos haluat haastetta ammunnallesi, niin siitä vain! Kun rulla on täytetty, niin päät voi tukkia, vaikkapa liimaamalla pienen ilmakivääritaulun kumpaankin päähän, tai jollain muulla tavalla, kunhan rulla tulee suljetuksi molemmista päistä.

Ammunnasta
Näitä pahvikeiloja voi ampua vaikkapa samalla periaatteella, kuin oikeitakin ammutaan. Eli valitaan vaikkapa muutaman tuuman levyinen lankku, jonka päälle keilat asetellaan ja otetaan vaikka kaveriporukassa aikaa, kuinka kauan menee ilmakiväärillä ammuttaessa aikaa, kun kaikki keilat ovat tippuneet lankun päältä. Huom. tippuneet. Näin vaikeutetaan suoritusta, kun pelkkä osuma ei riitä, vaan tötterön on myös pudottava. Ammuntaa voi vaikeuttaa tekemällä matalamman ja leveämmän keilan, jolloin pudotus on aina vain vaikeampi ja osuman paikan tärkeys korostuu lisää. Tämä on siitä helppo maali, että sitä voi soveltaa varsin vapaasti ja erilaiset kokeilutkaan eivät kestä kauan, sillä "tötteröiden" valmistus ei kestä kauaa, eikä niiden tekeminen vaadi paljon miettimistä, mutta silti niiden ampuminen voi olla hauskaa ja haastavaa! Vihjeeksi voin sanoa, että paikatkaa pahviin tuleva reikä esim. paikkalapulla, jottei siitä tule reikäjuustoa.