Tulosta

Hiekkapussi


Jos harrastat kasa-ammuntaa, tai haluat koeampua aseesi ja selvittää niiden käynnit, tarvitset hyvät tuet aseelle. Halvin tapa on tehdä tuet itse. Yksinkertaisin ja hyväksikin havaittu tuki on hiekkapussi.

Hiekkapussin voit valmistaa mistä tahansa kankaasta. Käytännössä tähän käyttöön tulee valita mahdollisimman kestävä kangas. Hyvin kestäviä kankaita ovat esimerkiksi farkkukankaat. Nahka olisi vielä parempi, mutta hinta saattaa olla esteenä. Tosin jos esimerkiksi vanha nahkatakki on tullut jo tiensä päähän, kannattaa siitä saatavat käyttökelpoiset palat hyödyntää hiekkapussin tekoon.

Hiekkapussin koolla ei periaatteessa ole merkitystä. Kokeilemalla ja valmistamalla monen kokoisia pusseja selviävät oikeat koot. Huomaa että varsinkin kivääreitä testattaessa, tulee säkkien olla hyvinkin erikokoisia.

Pussit kannattaa omella lähes kiinni, ennen kuin ne täytetään. Ompelu tulee tehdä ompelukoneella ja miellellään saumoja monta rinnakkain - tiiveyden säilymiseksi. Pussit ovat ikään kuin tyynyjä, jotka vain täytetään hiekalla. Pussit voi täyttää myös hiekoitussepelillä, jolla on joitakin parempia ominaisuuksia kuin hiekalla. Hiekka on kosteudelle varsin arka. Mikäli hiekkapussi kastuu, voi sitä olla vaikea saada nopeasti kuivaksi. Sepeli ei taas ole kosteudelle arka. Lisäksi hiekka saattaa valua saumosita ulos, kun sepeli taas pysyy pussin sisällä, mikäli saumat vain ovat ehjät. Pusseja täyttäessä tulee muistaa, ettei niitä pidä täyttää aivan kivikovaksi. Aseen on tarkoitus hieman upota pussiin.
 Hiekkapussi

Omat hiekkapussini on täytetty hiekoitussepelillä ja ne on valmistettu farkkukankaasta. Jokaisessa pussissa on päällyspussi varsinaisen hiekkapussin päällä. Lähinnä varotoimena, mikäli sisin pussi menee rikki. Käytännössä ole huomannut, että nahka saattaisi olla parempi materiaali, jo senkin takia ettei se kastu niin helposti kuin farkku. Tämän takia en suosittele täyttämään farkkukankaasta tehtyä pussia hiekalla.

Mikäli materiaalit löytyvät jo kotoa valmiiksi, ei hiekkapusseille tule hintaa montaa euroa.